Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Байдън поиска от американците да носят маски през първите 100 дни от неговото управление

Свят

Байдън поиска от американците да носят маски през първите 100 дни от неговото управление

Байдън поиска от американците да носят маски през първите 100 дни от неговото управление - Tribune.bg
Снимка:

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън заяви пред телевизия Си Ен Ен, че ще поиска от американците да носят маски в първите 100 дни от управлението му.  Така според него ще има значително намаляване на случаите на COVID-19, ако всеки носи лично предпазно средство. Байдън ще разпореди маски да се носят и в сградите на американското правителство. Конституционните експерти казват, че американският президент няма законни правомощия да нареди на американците да носят маски, но Байдън заяви, че той и неговият вицепрезидент Камала Харис ще дадат пример, като покрият лицата си.

Избраният президент също така допълни, че би последвал примера на трима свои предшественици – президентите Бил Клинтън, Джордж Буш-младши и Барак Обама, които решиха да се ваксинират публично срещу коронавирус, за да окуражат и останалите американци да го направят.

„Бих се радвал да го направя. Когато д-р Фаучи каже, че имаме ваксина, която е безопасна, това ще е моментът, в който ще се изправя пред обществеността“, каза той. „Хората изгубиха вяра в способността на ваксината. Броят вече е наистина зашеметяващо нисък. И има значение какво правят президентът и вицепрезидентът“, каза Байдън. „Важно е да обясним на американския народ, че е безопасно“ да се ваксинират, допълни демократът.

Байдън казва още, че е помолил д-р Антъни Фаучи да бъде негов главен медицински съветник и да стане част от екипа му за борба с COVID-19, когато администрацията му започне да функционира през идната година.

 


 

Автор

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети