Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Байдън: Путин няма да сломи нашата решимост, както си мислеше, че може

Свят

Байдън: Путин няма да сломи нашата решимост, както си мислеше, че може

Байдън: Путин няма да сломи нашата решимост, както си мислеше, че може - Tribune.bg
Снимка:

„Поддръжниците на Украйна няма да се разколебаят“, увери президентът на САЩ Джо Байдън след днешните разговори с президента Володимир Зеленски, който направи изненадващо посещение в Хирошима за срещата на върха на Г-7.

„Русия няма да пречупи нашата решимост да подкрепим Украйна. Путин няма да сломи нашата решимост, както си мислеше, че може“, закани се американският президент след края на тридневната среща на върха.

Зеленски пристигна в японския град след пробив в дългогодишната си кампания за получаване на одобрението на Вашингтон съюзниците да доставят произведени в САЩ изтребители, включително F-16.

Представителите на САЩ не бяха склонни да се съгласят, като се позоваха на разходите и времето, необходими за обучение, както и на риска от по-нататъшна ескалация на конфликта заради украински действия срещу Русия. Байдън заяви, че е получил „категорично уверение от Зеленски, че те няма да се възползват, за да продължат и да се придвижат към руската територия“.

В неделя Вашингтон представи и нов пакет оръжия за Зеленски, който разчита на запада за доставки, за да отблъсне 15-месечната руска инвазия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети