Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Байдън си изпусна нервите и нарече „ глупав кучи син“ журналист, попитал за инфлацията (ВИДЕО)

Свят

Байдън си изпусна нервите и нарече „ глупав кучи син“ журналист, попитал за инфлацията (ВИДЕО)

Байдън си изпусна нервите и нарече глупав кучи син журналист, попитал за инфлацията (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече кореспондентът на Fox News „кучи син“, след като журналистът се опита да му зададе въпрос за инфлацията в страната. Гафът е станал, тъй като Байдън не е знаел, че микрофонът му е включен.

Преди срещата на президента с неговите икономически съветници журналистите го попитаха за ситуацията около Украйна. Байдън обаче се възпротиви защо го питат за Русия и Украйна вместо за намаляването на цените в страната - тема, която трябваше да бъде обсъдена на предстоящата среща.

Тогава Питър Доуси попита - „Ще отговаряте ли на въпроси за инфлацията? Смятате ли, че инфлацията е политическа отговорност на междинните избори, които трябва да се проведат в края на тази година?“

След този въпрос започна и традиционното извеждане на медиите от залата за срещи.

„Това е по-ценно. Каква инфлация? Какъв глупав кучи син“, саркастично отвърна Байдън, вероятно мислейки, че няма да се чуе. 

Засега Белият дом не е излязъл с официално становище за инцидента. По-късно президентът лично се обадил на журналиста, за да обясни, че  забележката му „не е нещо лично“, като насърчил журналиста да продължи да задава въпроси, различни от тези на колегите му.

Доуси е известен журналист от Fox News - канал, популярен сред консерваторите. Мъжът често задава на президента и неговия прессекретар Джен Псаки неудобни въпроси.

Инфлацията в САЩ миналата година достигна рекордно ниво от почти 40 години насам.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати