Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Бедствие и в Турция, шест жертви на наводнения

Свят

Бедствие и в Турция, шест жертви на наводнения

Снимка:

Най-тежко е пострадала провинцията Ризе

Шест са жертвите на тежките наводнения в турската черноморска провинция Ризе. В резултат на това са паднали свлачища, които са нанесли големи щети. Има и разрушена сграда в село Мурадие, съобщи Анадолската агенция.

Продължават издирвателните дейности за трима души, които се водят изчезнали, съобщи вътрешния министър на Турция Сюлейман Сойлу. Той е на проверка в района заедно с министрите на транспорта  и инфраструктурата Адил Караисмаиглу и  на околната среда Мурат Курум.

Сойлу и губернатора на Ризе Кемал Цебер са информирали за ситуацията и турския президент Реджеп Ердоган. В резултат за възстановяване на региона ще бъдат осигурени около 5 милиона турски лири.

Заради пороите хиляди домакинства са останали без електричество. Има и села, които са откъснати от света. В ход е и мащабна спасителна операция в засегнатата черноморска провинция. На кадри от дрон, публикувани от турското министерство на извънредните ситуации се вижда как водолази се опитват да издирят и спасят хора, засегнати от поройните дъждове.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема