Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Беларус твърди, че задържаният журналист „съответства напълно на определението за терорист“

Свят

Беларус твърди, че задържаният журналист „съответства напълно на определението за терорист“

Беларус твърди, че задържаният журналист съответства напълно на определението за терорист - Tribune.bg
Снимка:

Протасевич е служил в батальона „Азов” в Украйна, обяви Минск

Задържаният на летището в Минск блогър Роман Протасевич е участвал в действия на батальона „Азов” в Украйна като наемен войник, съобщи днес пред парламента председателят на Комитета за държавна сигурност (КГБ) Иван Тертел.

Неоспорим факт е, че въпросното лице съответства напълно на определението за терорист, наемен войник, участник в кървави събития в състава на печално известния батальон „Азов”, свързан с жестокостите и смъртта на цивилни в Югоизточна Украйна. Това не са само наши данни и данни на следствието, но и факти, публикувани в медиите заедно с личните признания на Протасевич, които са широкодостъпни”, каза Тертел, цитиран от агенция БелТА.

По думите му, полученият в Украйна опит Протасевич е „прилагал активно” спрямо Беларус.

Той е бил организатор и координатор на масови безредици, изложили на риск живота и здравето на обикновените граждани и служители на реда. Той е ръководител на един от интернет-каналите, признат от нашето законодателство за екстремистки”, каза още ръководителят на КГБ.

Налице е явна незаинтересованост от страна на колективния Запад за обективно разследване на обстоятелствата около инцидента, игнориране на очевидните факти, прикриване и свободно тълкуване на важна информация. Лицемерието в този случай надхвърля всички възможни граници и няма да остане без реакция от страна на Беларус“, заканва се той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати