Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Белгия обсъжда закон за задължителна ваксинация

Свят

Белгия обсъжда закон за задължителна ваксинация

Белгия обсъжда закон за задължителна ваксинация - Tribune.bg
Снимка:

Белгийският парламент обяви готовност да свика извънредно заседание, за да обсъди възможността за въвеждане на задължителна ваксинация против ковид в страната, съобщиха местни медии.

Първоначално предложението бе представено от здравния министър Франк Ванденбрук и засега среща подкрепата на някои от водещите национални здравни специалисти. От парламента уточняват, че ще се водят в решението си от мненията на експертите и очакват въпросът да се изясни до края на февруари.

В Белгия са ваксинирани около 90 на сто от пълнолетните и около 75 на сто от цялото население, показват официалните данни. В последните дни бе съобщено, че вероятно още преди края на януари всички пълнолетни ще са получили възможност да си поставят допълнителна доза ваксина. Отчита се, че засега интересът към подсилващите дози е по-слаб, отколкото при първоначалната ваксинация.

Според обсъжданите чернови на нов закон за задължителна ваксинация се предвижда мярката да бъде временна, без да се посочва срок. Медиите цитират експертни мнения, според които въвеждането на широко приложение на сертификатите за ковид не е довело до очаквания ръст в броя на желаещите ваксина.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати