Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Без изненада: 97-98% мнозинство на референдумите за присъединяване на територии към Русия

Свят

Без изненада: 97-98% мнозинство на референдумите за присъединяване на територии към Русия

Без изненада: 97-98% мнозинство на референдумите за присъединяване на територии към Русия - Tribune.bg
Снимка:

Западът вече предупреди, че няма да признае резултати от референдуми, проведени под дулата на оръжия в окупирани области

Първите частични резултати от гласуването в четири окупирани от Русия области на Украйна показват, че преобладаващата част от жителите подкрепят присъединяването към Русия, съобщи днес руската агенция РИА, цитирана от БТА.

РИА Новости съобщи, че частичните резултати показват мнозинство, вариращо от 96,97% в Херсонска област (на база 14% от преброените гласове), до 98,19% в Запорожието (на база 18% от преброените гласове).

Междувременно и Киев, и Западът осъдиха като фалшиви т. нар. референдуми, предаде Ройтерс.

Гласуването се проведе в продължение на пет дни в четири области - Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска, които съставляват около 15% от територията на Украйна.

Този вот проправя пътя на президента Владимир Путин към анексирането на четирите области, след което той би могъл да представи всеки украински опит да си ги върне като нападение срещу самата Русия. На 21 септември Путин заяви, че е готов да използва ядрено оръжие, за да защити „териториалната цялост“ на страната си, част от която според Кремъл скоро ще са и присъединените области.


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети