Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Без маски на закрито за ваксинираните в САЩ

Свят

Без маски на закрито за ваксинираните в САЩ

Без маски на закрито за ваксинираните в САЩ - Tribune.bg
Снимка:

Остава изискването за тест до три дни за пристигащите ваксинирани пътници

САЩ премахват изискването за поставяне на предпазни маски на закрито за напълно ваксинираните си граждани. „Всеки, който е напълно ваксиниран, може да участва в дейности на закрито и на открито без да носи маска или да спазва физическо дистанциране“, заяви директорът на Американските центрове за контрол и профилактика на заболяванията /CDC/ Рошел Валенски.

Решението е следствие на натрупване на данни, показващи изключително високата ефективност на ваксините, не само за предотвратяване на заразяване или пренасяне на заразата.

В редките случаи, когато някой, който е напълно ваксиниран, се зарази, е много малко вероятно да предаде вируса на други хора, сочат резултати от изследванията.

Според уебсайта на CDC, обаче, маските все още могат да се изискват в самолети, автобуси, влакове, както и на летища и гари.

Напълно ваксинираните международни пътници, пристигащи в Съединените щати, все още трябва да бъдат тествани в рамките на три дни след пристигането си в страната или да покажат документация за възстановяване от коронавируса през последните три месеца.

Президентът Джо Байдън нарече велик ден за Америка решението за отпадането на ограниченията. Той и вицепрезидентът Камала Харис също се появиха без маски в розовата градина на Белия дом.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети