Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Без задължителна карантина за пътуващите транзит през Република Северна Македония и Гърция за Албания

Свят

Без задължителна карантина за пътуващите транзит през Република Северна Македония и Гърция за Албания

Без задължителна карантина за пътуващите транзит през Република Северна Македония и Гърция за Албания - Tribune.bg
Снимка:

Пътуващите за Албания, които преминават транзитно през Република Северна Македония и Гърция, няма да бъдат поставяни под задължителна 14-дневна карантина, съобщава МВнР.

Припомняме, че считано от 20 април 2021 г. до 3 май 2021 г. Албания въведе задължителна карантина за период от 14 дни за всички граждани, пристигащи в страната от Гърция и Република Северна Македония.

Посолството ни в Тирана направило запитване до компетентните албански институции за това дали решението е в сила за всички граждани и дали засяга пътуващите транзитно през територията на двете страни. В отговор Министерството на здравеопазването на Албания ни информира, че в заповедта за пристигащите от Република Северна Македония и Гърция не се предвиждат изключения, „ но от пътуващите транзитно през тези страни не се изисква самокарантиниране“.

Напомняме и, че българските граждани, които планират пътуване до Албания през посочения период, могат да използват и маршрута през Косово.

За влизане на територията на Албания не се изисква представянето на негативен тест за Covid-19. В страната продължава да е в сила забрана за движението на граждани и превозни средства между 22:00 и 6:00 часа.  


Топ новини

виж още