Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Бил Гейтс: Недоверието в правителствата ще е главният проблем на 2022 г.

Свят

Бил Гейтс: Недоверието в правителствата ще е главният проблем на 2022 г.

Бил Гейтс: Недоверието в правителствата ще е главният проблем на 2022 г. - Tribune.bg
Снимка:

Американският милиардер Бил Гейтс разкри в блога си какво ни очаква през 2022 година. Като цяло той е оптимист, но изразява и загриженост по някои въпроси.

В скорошна публикация в блога, озаглавена „Причините за оптимизъм след тежка година“, Гейтс прави няколко прогнози – от възможния край на пандемията до развитието на метавселената.

Той обаче посочва, че един проблем може да застраши процеса и това е, че хората нямат доверие в правителствата си.

„Това е един от въпросите, които ме тревожат най-много с наближаването на 2022 г.“, пише той.

Гейтс посочва, че политиците трябва да бъдат важен фактор при решаването на проблеми като изменението на климата и предотвратяването на следваща пандемия.

„Ако хората не вярват, те няма да подкрепят големи инициативи. И когато възникне голяма криза, е малко вероятно те да следват инструкциите на властите за преодоляване на бурята“.

Според него този скептицизъм се проявява особено ясно в пандемията. За Гейтс дезинформацията за коронавируса се е разпространила в Съединените щати и света, застрашавайки програмата за ваксинация и забавяйки края на пандемията.

Милиардерът също така посочва в блога си, че политически мотивирани заглавия в медиите, както и в социалните медии, са увеличили различията и той смята, че правителствата може да се наложи да „регулират“ онлайн платформите, за да се справят ефективно с дезинформацията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати