Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Бил Гейтс прогнозира край на пандемията от Covid през лятото

Свят

Бил Гейтс прогнозира край на пандемията от Covid през лятото

Бил Гейтс прогнозира край на пандемията от Covid през лятото - Tribune.bg
Снимка:

Смъртността от коронавирус и общите нива на заразяване може да достигнат средните за сезонния грип до следващото лято, при условие, че няма нови, по-опасни щамове. Мнението е на основателя на Microsoft Бил Гейтс. Той беше гост на „Нов икономически форум“ в Сингапур. Събитието пък беше организирано от бизнесмена Майкъл Блумбърг.

„На фона на развитието на естествения имунитет, ваксинацията, появата на нови лекарства смъртността и заболеваемостта трябва да спаднат рязко“, смята Гейтс.

Той прогнозира, че: „При липса на нови щамове до средата на следващата година тези цифри може да достигнат сезонни данни за грип“. В същото време Гейтс призова „световната общност да работи активно за ликвидиране на коронавируса, за да намали заплахата от нови пандемии“.

Основателят на Microsoft очаква с нетърпение светът да се „справи с предизвикателствата, свързани с доставката на ваксини срещу коронавирус през следващата година“.

Бил Гейтс и бившата му съпруга Мелинда ръководят благотворителна фондация, която има приблизително $50 млрд. Основните области на работа на организацията включват борба с опасните болести в развиващите се страни, и развитие на здравните и образователни програми в САЩ. Чрез фонда вече са разпределени стотици милиони долари за разработване на ваксина срещу коронавирус и за подкрепа на бедните, които са най-уязвими от пандемията.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати