Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Бил Гейтс: Връщаме се към нормалния живот най-рано след година

Свят

Бил Гейтс: Връщаме се към нормалния живот най-рано след година

Бил Гейтс: Връщаме се към нормалния живот най-рано след година - Tribune.bg
Снимка:

Според него ключовото условие за това е откриването и производството на ваксина срещу вируса

Премахването на ограниченията, наложени на фона на пандемията от коронавируса, няма да означава връщане към нормалния живот - това ще се случи не по-рано от година или дори две. Това мнение изрази филантропът и един от основателите на американската корпорация Microsoft Бил Гейтс в интервю за вестник „Le Figaro”.

Според него ключовото условие за това е откриването и производството на ваксина срещу вируса.

По думите му можем да излезем от този първи етап, като изградим система от дейности, които ще премахнат риска от връщане към експоненциалната фаза на прогресиране на епидемията.

Той смята, че с помощта на система за тестване и проследяване можем бързо да идентифицираме огнищата на зараза и да ги контролираме.

Бил Гейтс обаче е убеден, че няма да се върнем към напълно нормални дейности, защото хората ще бъдат много притеснени от възможността за повторно заразяване и ще променят драстично поведението си.

"Дори решенията на властите няма да ги върнат по стадионите, докато не бъде доказано, че лечението или ваксинацията може да предотврати смъртта", категоричен е той.

Той изразява мнение, че работата по методите на лечение е изключително важна и трябва да продължи, но разработването на ваксини трябва да бъде основната стъпка, за да започне човечеството да се връща към нормален живот.

„Почти цялата работа по разработване на ваксини се извършва в частния сектор и тъй като ние [Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс] сме неутрални играчи и имаме връзка с всички експерти (поддържам връзка с повечето ръководители на компании), ние молим производствените им съоръжения да са на разположение. Моля ги да обмислят възможността за производство на 7 милиарда дози ваксина, може би дори 14 милиарда дози", каза той.

Гейтс се надява, че САЩ все пак ще се присъединят към глобалната инициатива под егидата на Световната здравна организация (СЗО), насочена към ускоряване на разработването на технологии за диагностика и лечение на коронавирусна болест.

Той изрази недоумение по повод решението на Вашингтон да спре да внася вноски в бюджета на организацията по време на пандемия.

Според него СЗО не може да изопачи данните за заразата в полза на една държава.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати