Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Бивш премиер на Сърбия: Цветан Василев финансира Вучич и Дачич

Свят

Бивш премиер на Сърбия: Цветан Василев финансира Вучич и Дачич

Бивш премиер на Сърбия: Цветан Василев финансира Вучич и Дачич - Tribune.bg
Снимка:

Бившият сръбски премиер и лидер на „Нова партия“ Зоран Живкович даде обяснение за продължилото с години бавене на екстрадирането на Цветан Василев от страната му. Банкерът от години официално се укрива в Сърбия, въпреки че е обявен за издирване с „червена бюлетина“ от Интерпол.

„Белград отказва да предаде на България Цветан Василев, защото той финансира Сръбската прогресивна партия на Вучич и Сръбската социалистическа партия на Дачич. На Василев беше позволено да приватизира стъкларския завод в Парачин. И това не бе обикновена корупционна схема. Това бе на ръба на законното и нямаше да стане, ако нямаше закрилата на държавата“, каза Живкович в сградата на Скупщината, предаде БГНЕС.

„(Томислав) Николич не беше просто до него. Те си говореха. Той му бе спонсор, а къде беше Александър Вучич? И той беше там. По-късно заводът фалира, задълженията му бяха опростени“, посочи още Живкович, според когото заради подобни случаи евроинтеграцията на Сърбия остава спорна.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Делчо Попов Как не го е срам този престъпник Цветан Василев да финансира партиите в съседна Сърбия с окрадените пари от вложителите в КТБ?!? Докога ще го търпим да харчи нашите спестявания? Толкова ли няма кой да го върне и да го изправи на съд?
07.02.2020 11:30 / Отговор
Лили Скоро ще разберат и в Сърбия що за стока е мутакатият банкер и ще побързат да ни го върнат и Василев ще отиде зад решетките, там където трябваше да бъде преди вече доста години.
07.02.2020 14:11 / Отговор
Пламен Съд ти трябва само на тебе, Василев, да разбереш що за зло направи преди години. Спокойствието ще остане в миналото ти и скоро ще забравиш мириса на парите.
07.02.2020 16:08 / Отговор
Алекс Безспорно е, че Цветан Василев има закрила от сръбската държава. Сърбия трябва ясно да разбере, че преди да върне престъпника Цветан Василев на България, за да бъде съден те нямат място в ЕС.
09.02.2020 13:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати