Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Бившият шеф на затвора във Варна: Убитият в Истанбул българин беше проблемен затворник

Свят

Бившият шеф на затвора във Варна: Убитият в Истанбул българин беше проблемен затворник

Снимка:

Българинът, който нахлу в ресторант с мачете в Истанбул и бе прострелян при полицейска акция, е бил проблемен затворник.  Това сподели Росен Желязков – бивш шеф на затвора във Варна от 2001 до 2014 г., след това шеф на затворите у нас, а сега – адвокат. Желязков е разпознал лицето по обявените имена и възрастта му в медийни публикации. Човек със същото име е лежал във варненския затвор, когато Желязков е бил шеф там, съобщава bTV.

Според Желязков застреляният е страдал от параноидна шизофрения и е имал склонност към самоагресия, самонаранявал се е и е правил опити за самоубийство, заради което е бил настанен в Психиатричната болница към затвора в Ловеч.

Росен Желязков не знае какво е правел убитият българин в Истанбул, но сподели, че според него поведението му говори точно за същата ситуация и „може би това е комбинация от алкохол и наркотици“, както и спиране на лекарствата.

Все още няма официална информация за инцидента, подадена от турските власти към българската дипломатическа мисия в Турция, съобщи генералният ни консул в Истанбул Ангел Ангелов.

Що се отнася до мотивите за неговото поведение, може само да се гадае по публикациите в медиите и социалните мрежи, каза Ангелов. Той е влязъл в югоизточната ни съседка на 14 януари.

Генералният ни консул в Истанбул каза, че МВР си сътрудничи с турските власти и обменя с тях оперативна информация.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още