Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Близък до Путин: Навални е използван от Запада, за да дестабилизира Русия

Свят

Близък до Путин: Навални е използван от Запада, за да дестабилизира Русия

Снимка:

„Алексей Навални е използван от Запада, за да се опита да дестабилизира Русия“. Това заяви секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев, цитиран в Ройтерс. Според него Навални трябва да бъде отговорен за многократното нарушаване на закона. 

Миналата седмица Навални бе задържан за 30 дни след завръщането си от Германия, където се възстановяваше от отравяне с нервно вещество. Той може да получи години затвор за нарушения, които той отрича.

Николай Патрушев призова Навални да се изправи пред цялата сила на закона заради протестите, които негови привържаници организираха в събота. 

„Навални многократно и грубо нарушава руското законодателство, участвайки в измами с големи суми пари. И като гражданин на Русия той трябва да носи отговорност за незаконната си дейност“, казва в интервю Патрушев. „Западът се нуждае от него, за да дестабилизира ситуацията в Русия, за да има социални сътресения, стачки и нови Майдани“, каза Патрушев, по модела  на революцията през 2014 г. в Украйна, която свали президента, подкрепен от Москва.

На въпрос за коментарите на Патрушев, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че съдът трябва да вземе по-нататъшни решения по делото на опозиционния политик и че това не е въпрос на Кремъл.  


Коментари (5)

говори една "западнячка " Двадцать третье января

Вероника Ермакова

1-2 minutes

Читаю в ленте, что никто не выйдет,

а кто пойдет - наивные вообще.

И что рождённый на брегах Невы дед -

не Цахес, а взаправдашний Кощей.

Что он опять всех нас переиграет,

ну а на Запад он хотел плевать...

Что нас посадят и перестреляют -

поэтому нет смысла рисковать.

Что помнят все про бутерброд ту фразу

(то есть с Навальным нам не пути).

Мороз, ковид - да мало ли отмазок

и аргументов, чтобы не идти.

Не все мы конформисты или трусы,

не все хотим назад в СССР,

в душе мы ни фига не беларусы -

но здесь пока и не КНДР?

Ещё же можно жить? Пускай с оглядкой,

но можно? Если не играть с огнём?

Я сыну объявляю: "Всё в порядке,

мы никуда сегодня не идём.

Ведь ни к чему протесты не приводят.

Давай из дома, где царит покой,

смотреть, как будущее вдаль уходит -

и на прощанье машет нам рукой".
26.01.2021 13:20 / Отговор
Този е "близкия" до Путин 21 января 2016 года судья Высокого суда Британии сэр Роберт Оуэн в ходе объявления результатов общественного дознания по делу Александра Литвиненко заявил[28], что судом установлено, что Литвиненко был убит экс-офицером Госуправления охраны Андреем Луговым и его партнёром Дмитрием Ковтуно]. По заключению Оуэна, убийство, «скорее всего, одобрили» лично глава ФСБ Николай Патрушев и российский президент Владимир Путин.

6 апреля 2018 года включён в санкционный «Кремлёвский список» США в числе 17 чиновников и 7 бизнесменов из России, приближённых к В. Путину
26.01.2021 13:25 / Отговор
ГЕНЕРАЛА-МУТРА РУМЕН РАДЕВ........ Е ИЗПОЛЗВАН ОТ ПУТИН И НЕГОВАТА БАНДА................. ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ЕДИННА БЪЛГАРИЯ.....
ЗА ДЕСТАБИЛИЗИРАНЕТО НА НАТО И ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.....
26.01.2021 13:25 / Отговор
Верно е и Румен Овчаров мисли същото. Навални е използван от Запада , като са му спасили живота - трябвало е да го оставят да пукне? Навални си е нарушил гаранцията, защото докато е бил кома са го извели от територията на страната за лечение със съгласието на руските власти. В Русия се налага отговорност за незаконна дейност чрез отравяне? Искал е да избегне правосъдието затова въпреки, че можеше да си седи в Германия далеч от "правосъдието" се е върнал доброволно в устата на вълка. По тази причина е арестуван - не е заради разследванията му срещу Путин или за подкрепата, която получава като опозиционен лидер.
26.01.2021 13:59 / Отговор
БГ Това ,че в Кремъл опять обосрались, винаги са виновни США и световният империализъм! И така си е ,още от времето на педала Ленин!
26.01.2021 21:45 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още