Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Близо 80% от руснаците са затруднени финансово и трудно си позволяват и най-необходимото

Свят

Близо 80% от руснаците са затруднени финансово и трудно си позволяват и най-необходимото

Близо 80% от руснаците са затруднени финансово и трудно си позволяват и най-необходимото - Tribune.bg
Снимка:

За 5 години реалните доходи са паднали с 11%

Руснаците определиха минималния доход, необходим за „свързване на двата края“, пише РБК, цитирани от БГНЕС.

Средно семейството се нуждае за това от 58,5 хиляди рубли на месец (около 900 долара), следва от данните на Росстат. В същото време 79,5% от семействата изпитват затруднения при закупуването на най-необходимото.

Повече от половината руски семейства (53%) съобщават, че не могат да се справят с неочаквани разходи, например разходите за спешни ремонти на жилища или замяна на дълготрайни стоки, заплащане на спешни медицински услуги.

10,1% от семействата не могат да си позволят да ядат месо, птици, риба (или еквивалентна вегетарианска храна) поне веднъж на всеки два дни, 21,1% от семействата нямат финансовата възможност да ядат плодове по всяко време на годината, отбелязва вестникът.

От 2014 г. реалните доходи на руснаците са паднали с почти 11%. В началото на 2019 г. спадът продължава: през януари реалните доходи намаляват с 1.3% в сравнение с януари 2018 година.

Една от националните цели за развитие на страната, определена в президентски указ от май 2018 г., е двукратно намаляване на бедността до 2024 г. В края на 2018 г. 18,9 милиона души са живели под прага на бедността - 12,9% от цялото население, припомня вестникът.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема