Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Блокирането е помогнало за предотвратяването на 3 милиона смъртни случая от COVID-19 в Европа

Свят

Блокирането е помогнало за предотвратяването на 3 милиона смъртни случая от COVID-19 в Европа

Снимка:

Предотвратено е заразяването на 530 милиона души

Широкомащабното блокиране, включително затварянето на магазини и училища, е намалило скоростта на предаване на COVID-19 в Европа достатъчно за контрол на разпространението му и така вероятно е избегната смъртта на над 3 милиона души, считат изследователи.

В моделно проучване на въздействието на блокирането в 11 държави, учените от Imperial College London обявиха, че драконовските стъпки, наложени най-вече през март, имат „съществен ефект“ и помогнаха за намаляване на репродукцията на инфекцията под един процент до началото на май.

Сравнявайки броя на регистрираните смъртни случаи със смъртните случаи, предвидени от техния модел, ако не бяха въведени мерки за блокиране, те установяват, че са предотвратени около 3,1 милиона смъртни случая.

Второ проучване на учени в САЩ, публикувано заедно с ръководеното от Imperial в списание Nature, оцени, че политиките за блокиране срещу заразяване, прилагани в Китай, Южна Корея, Италия, Иран, Франция и САЩ, предотвратяват или забавят около 530 милиона COVID -19 случая.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още