Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Блокирането помогна за предотвратяването на 3 млн. смъртни случая от COVID-19 в Европа

Свят

Блокирането помогна за предотвратяването на 3 млн. смъртни случая от COVID-19 в Европа

Снимка:

Широкомащабното блокиране, включително затварянето на магазини и училища, е намалило скоростта на предаване на COVID-19 в Европа достатъчно за контрол на разпространението му и така вероятно е избегната смъртта на над 3 милиона души, казаха изследователи.

В моделно проучване на въздействието на блокирането в 11 държави, учените от Imperial College London обявиха, че драконовските стъпки, наложени най-вече през март, имат „съществен ефект“ и помогнаха за намаляване на репродукцията на инфекцията под един процент до началото на май.

Екипът на Imperial изчисли, че до началото на май между 12 и 15 милиона души в 11-те страни - Австрия, Белгия, Великобритания, Дания, Франция, Германия, Италия, Норвегия, Испания, Швеция и Швейцария, са били заразени от COVID-19, пише БГНЕС.

Сравнявайки броя на регистрираните смъртни случаи със смъртните случаи, предвидени от техния модел, ако не бяха въведени мерки за блокиране, те установяват, че са предотвратени около 3,1 милиона смъртни случая.

Второ проучване на учени в САЩ, публикувано заедно с ръководеното от Imperial в списание Nature, оцени, че политиките за блокиране срещу заразяване, прилагани в Китай, Южна Корея, Италия, Иран, Франция и САЩ, предотвратяват или забавят около 530 милиона COVID -19 случая.

Те откриха, че без прилаганите политики за борба със заразата, ранните проценти на зараза от SARS-CoV-2 нарастват с 68% на ден в Иран и средно с 38% на ден в останалите пет страни.

Те откриха, че блокирането е забавило процента на заразяване с „измерими полезни здравословни резултати в повечето случаи“.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още