Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Boeing 737 на „China Eastern“ със 132 души на борда се разби в южен Китай (ОБНОВЕНА)

Свят

Boeing 737 на „China Eastern“ със 132 души на борда се разби в южен Китай (ОБНОВЕНА)

Boeing 737 на China Eastern със 132 души на борда се разби в южен Китай (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

Китайският президент Си Цзинпин заяви, че е шокиран от катастрофата по-рано днес на пътническия самолет със 132 души на борда в югозападната част на страната и нареди пълно разследване на причината за инцидента, съобщиха държавните медии.

„Шокирани сме да научим за катастрофата на самолета MU5735 на China Eastern“, съобщи държавната телевизия CCTV, като същевременно призова да се положат „всички усилия“ за спасяване на хората и за установяване на "причината за катастрофата възможно най-скоро".

На борда на пътническия самолет на China Eastern е имало 132 души, от които 123 пътници и 9-членен екипаж, уточни Администрацията на гражданската авиация на Китай, като добави, че е активирала аварийни мерки и е „изпратила работна група на мястото“. По-рано китайските властите заявиха, че на борда е имало 133 души, а държавната телевизия CCTV съобщи, че самолетът е „предизвикал планински пожар“ и спасителните екипи трудно достигат към мястото.

Един от жителите на село в района разказал пред местен новинарски сайт, че при катастрофата самолетът се е „разпаднал напълно“ и че е видял отломки да падат в близките горски масиви, унищожени от пожара.

От днес следобед авиокомпанията „China Eastern“ е променила уеб сайта си в черно-бели цветове.

Самолетът е извършвал полет от Кунмин до Гуанджоу. Паднал е в района на град Джоу, Гуанси. При удара със земята е избухнал и пожар.

Инцидентът е станал в планински район. В социалните мрежи се разпостраняват кадри с горящата машина

 

Според данните Flightradar24 самолетът е излетял от Кунмин в 13:15 ч. местно време и се е насочил към Гуанджоу.

Около 14:20 ч. близо до Джоу самолетът рязко е започнал да забавя ход и да губи височина, след което е изчезнал от екраните на радарите.


Топ новини

виж още
Актуална тема