Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Болниците в Северна Гърция пред колапс, в Белград няма места за пациенти с COVID-19

Свят

Болниците в Северна Гърция пред колапс, в Белград няма места за пациенти с COVID-19

Снимка:

Сръбският здравен министър Златибор Лончар предупреди, че тази от сутрин няма свободни места в болниците за пациенти с COVID-19 в Белград и заяви, че е крайно време „да се обединим и да се откажем от ненужните контакти в определен бъдещ период“.

На парламентарна сесия за обсъждане на изменения в Закона за инфекциозните болести Лончар каза, че вчера са били освободени 250 пациенти с коронавирус, но през последните 15 часа 600 трябвало да бъдат приети в болница.

Членовете на сръбския парламент спешно обсъждат законопроекта за изменение на Закона за защита на населението от инфекциозни болести. Промените предвиждат, че общинските милиции и инспекторите на градските комунални служби ще могат да налагат глоби на място при неносене на маска или незачитане социалната дистанция на открито или на закрито.

Междувременно нарастването на броя на коронавирусните инфекции в Солун постави болничната система до ръба на възможностите ѝ, твърдят местни лекари. Кметът на Солун обвини за това самодоволството на населението, вследствие на което в почти всяко семейство има по един заразен.

„Болничната система вече е на ръба на възможностите си“, каза Василис Вуцас, 50-годишен лекар, който работи в отделение за интензивно лечение в местна болница, която работи с почти пълен капацитет.

Броят на пациентите в интензивните отделения се е увеличил няколко пъти, а лекарите се надяват ситуацията да не се влоши драстично.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още