Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Бомба в пощенската кутия на Сорос

Свят

Бомба в пощенската кутия на Сорос

Бомба в пощенската кутия на Сорос - Tribune.bg
Снимка:

Органите на реда детонирали взривното устройство

Взривно устройство е било намерено вчера в пощенска кутия пред дома на милиардера Джордж Сорос, съобщава "Ню Йорк таймс". Жилището се намира в щата Ню Йорк. Сорос не е бил в дома си по време на инцидента.

Бомбата е била открито от служител на резиденцията. След подаден сигнал до полицията бил пратен екип за обезвреждане на взривни устройства, който превантивно го детонирал.

Случаят е предаден за разследване на ФБР, което засега не е направило официален коментар по случая.

Сорос е предпочитана мишена на крайнодесни групи, отбелязва изданието. Той е политически активист. Сорос е предоставил най-малко 18 милиарда долара на фондацията си „Отворено общество“, чийто основател е той.

Богатство му към 2007 г. е оценено на 8,5 млрд. долара от списание Форбс, с което той се нарежда на 80-то място по богатство в света и 24-то в САЩ.

Миналата година петиция с искането милиардерът да бъде обявен за терорист, а всичките му активи да бъдат конфискувани от държавата, беше публикувана на сайта на Белия дом. Тя събра над 100 хил. подписа.

„Отчитайки, че Джордж Сорос умишлено и на регулярна база се е опитвал да дестабилизира или да извършва други актове против Съединените щати и техните граждани, създал е и е финансирал десетки (може би стотици) организации, чиято единствена цел е да прилагат терористични тактики, за да спомогнат на колапса на институциите и конституционното правителство на САЩ. Федералното правителство на САЩ и Департамента по правосъдие трябва незабавно да обявят Джордж Сорос и всички членове на неговата организация за терористи“, пишеше в петицията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати