Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Бомбени заплахи заливат САЩ

Свят

Бомбени заплахи заливат САЩ

Бомбени заплахи заливат САЩ - Tribune.bg
Снимка:

Подозрителни пакети бяха изпратени до Барак Обама, Хилъри Клинтън и CNN

Предполагаеми експлозивни устройства са изпратени по пощата до бившия президент на САЩ Барак Обама и до бившия държавен секретар и кандидат за президент Хилъри Клинтън. Това съобщава БиБиСи, като се позовава на американските тайни служби.

Пакетите с бомби са били открити от служителите, които отговарят за доставката на пощата и са били иззети от тайните служби, преди да стигнат до получателите им. Пратката за Клинтън, която е и бивша първа дама, е от 23 октомври, а тази за Барак Обама е от 24 октомври.

От службите са коментирали, че "функционално взривно устройство" е открито по време на сканиране на пратката до семейство Клинтън.

Междувременно бе евакуирана и сградата на CNN е Ню Йорк. Причината е подозрителен пакет.

Медии информират, позовавайки се на полицейски източници, че метална тръба, която изглежда като самоделна бомба, е открита в пратка. Редакцията на медията се намира в централата на WarnerMedia. Там са разположени и други офиси и магазини.

Това се случва два дни, след като бомба бе изпратена по пощата и до филантропа Джордж Сорос.

От Белия дом осъдиха опитите за насилие. "Тези терористични актове са отвратителни и всеки, който е свързан с това ще бъде подведен под отговорност според закона“, заяви говорителката на президентството.

Продължава обаче разследването за това кой стои зад изпратените пакети.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още