Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Борис Джонсън и годеницата му търсят пари за ремонт на апартамента си

Свят

Борис Джонсън и годеницата му търсят пари за ремонт на апартамента си

Борис Джонсън и годеницата му търсят пари за ремонт на апартамента си - Tribune.bg
Снимка:

Благотворителна фондация може да привлича дарения

Борис Джонсън и годеницата му търсят пари за ремонт на апартамента си. Двойката живее на „Даунинг стрийт” 11, над официалната резиденция на министъра на финансите, в апартамент с четири спални.

Няколко от техните предшественици също са живели там, защото апартаментът е значително по-голям от този над резиденцията на премиера на „Даунинг Стрийт” 10.

Джонсън и годеницата му Саймъндс се нанесоха в апартамента през юли 2019 г., а миналия април се роди синът им Уилфред.

Според източници на Би Би Си ремонтът е почти завършен и се водят дискусии на високо ниво, за да се реши кой ще плати за него. Разглежда се и възможността за създаване на благотворителна фондация за привличане на дарения.

Премиерът на Великобритания може да похарчи до 30 хиляди лири годишно за ремонт и обновяване на служебното жилище. Настоящите дискусии се отнасят до разходи над тази сума. Говорител на премиера отказа да коментар по случая с уверението, че всички подробности за ремонта ще бъдат публикувани след време.

Вестник „Дейли Мейл” пръв писа за възможността за създаване на благотворителна фондация. Официалната мисия на фондацията вероятно ще бъде да запази и възстанови целия комплекс от държавни сгради на „Даунинг стрийт” 10 и 11, но истинската й цел е да се плати за ремонта на апартамента, в който живеят Джонсън и Саймъндс.

По този начин чрез благотворителна фондация и президентите в САЩ покриват допълнителните разходи за ремонт на Белия дом, които надхвърлят отпуснатите за тях бюджет от 100 000 долара.

Апартаментът на „Даунинг стрийт” 11 е реновиран за последен път през 2011 г., когато тогавашният премиер Дейвид Камерън е живял там със съпругата си и децата си.

Всички разходи, надвишаващи предписаните 30 хиляди лири бюджетни средства, той плати от собствения си джоб.

Опозицията смята, че Джонсън трябва да направи същото, а британските медии отбелязват, че годеницата на премиера Саймъндс е наела Лулу Литъл, съосновател на фирмата Soane Britain, която предлага скъпи интериорни дизайни и мебели.

Премиерът на Великобритания получава заплата за работата си ( през настоящата фискална година - над 75 хиляди лири ) и друга заплата като член на парламента - без допълнителни плащания, около 82 000 паунда. След приспадане на всички данъци и осигурителни вноски остава около 109 хиляди годишно.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Ха Горките, кой ще им плати скъпия ремонт???? Аз като нямам пари - не правя ремонт. Явно политиканите в цял свят са наглеци.
07.03.2021 18:51 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети