Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Борис Джонсън и Риши Сунак - водещи претенденти за поста на Лиз Тръс

Свят

Борис Джонсън и Риши Сунак - водещи претенденти за поста на Лиз Тръс

Борис Джонсън и Риши Сунак - водещи претенденти за поста на Лиз Тръс - Tribune.bg

Борис Джонсън и бившият министър на финансите Риши Сунак се очертават като водещи фигури сред потенциалните претенденти за поста на подалата оставка Лиз Тръс, съобщи Ройтерс.

След като вчера Тръс подаде оставка, с което сложи край на шестседмичното си управление, желаещите да я заменят се опитват да си осигурят 100-те гласа от депутатите на Консервативната партия, необходими им за участие в надпревара, с която партията се надява да възстанови влошеното си състояние.

Надпреварата за пети британски премиер за последните шест години се състои на фона на изгледи консерваторите да претърпят съкрушителна загуба на следващите национални избори, както сочат допитванията. Победителят ще бъде обявен или в понеделник, или в петък следващата седмица.

Борис Джонсън, който беше отстранен преди малко повече от три месеца, e на предна позиция заедно с Риши Сунак.

„Борис Джонсън е личността, от когото Лейбъристката партия се страхува, Борис Джонсън може да спечели следващите парламентарни избори”, каза консервативният депутат Пол Бристоу  по радио Ел Би Си.

Уил Уолдън, който преди е работил за Джонсън, каза: „Страната се нуждае от пораснал, сериозен лидер. Борис имаше своя шанс, нека продължим напред. Подозирам, че партията на торите няма да направи това, те може да го преизберат“.

Министър Джейкъб Рийс-Мог каза, че подкрепя Борис Джонсън в Туитър.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати