Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Борис Джонсън към Русия: Замразяваме активите на нови над 100 лица

Свят

Борис Джонсън към Русия: Замразяваме активите на нови над 100 лица

Борис Джонсън към Русия: Замразяваме активите на нови над 100 лица - Tribune.bg
Снимка:

Британският премиер Борис Джонсън обяви санкции срещу над 100 руски физически лица и компании след инвазията на Русия в Украйна, предаде Ройтерс.

„Като цяло ще наложим замразяване на активите на нови над 100 юридически и физически лица, допълнително към стотиците, които вече обявихме", каза Джонсън пред парламента.   

„Това включва всички големи производители, които подкрепят военната машина на (президента Владимир) Путин. Освен това забраняваме достъпа на „Аерофлот“ до Великобритания", заяви Джонсън.

Активите на руския авиопревозвач ще бъдат замразени и ограниченията означават, че ще му бъде забранено да извършва полети до Обединеното кралство.  

По думите му руски банки ще бъдат изключени от финансовата система на Лондон.  

„Тези правомощия ще ни позволят напълно да изключим руски банки от британската финансова система, която е най-голямата в Европа, да спрем достъпа им до британски лири и клирингови плащания през Великобритания", посочи премиерът.  

САЩ ще предприемат подобни мерки, допълни той.   

„Тези правомощия ще ни позволят и да забраним руската държава и частни компании да набират средства във Великобритания, забранявайки търговията с техни ценни книжа и това да им бъдат предоставяни кредити. Ще ограничим сумите, които руски граждани ще могат да депозират в британските си банкови сметки", допълни Джонсън.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати