Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Борис Джонсън ще обяви за незаконно удължаването на Брекзит след 2020 г

Свят

Борис Джонсън ще обяви за незаконно удължаването на Брекзит след 2020 г

Борис Джонсън ще обяви за незаконно удължаването на Брекзит след 2020 г - Tribune.bg
Снимка:

Законопроектът за оттегляне трябва да бъде внесен пред депутатите в петък

Британският премиер Борис Джонсън планира да бъде приет закон, гарантиращ, че преходният период на Британия по Брекзит не може да отива след края на 2020 г., заяви източник в кабинета му във вторник.

„Миналата седмица обществеността гласува за правителство, което да извърши Брекзит и да придвижи тази страна напред - и точно това смятаме да направим, като започнем от тази седмица", заява източникът от „Даунинг стрийт“10.

Джонсън спечели голямо мнозинство в изборите миналата седмица във връзка с обещанието да изведе Великобритания от Европейския съюз до края на януари, последван от преходен период, през който Лондон и Брюксел договарят търговско споразумение.

Според европейските лидери обаче срокът до декември 2020 г. е твърде кратък, за да бъде завършена всеобхватната сделка. Опозиционната Лейбъристка партия пък казва, че предложението на Джонсън може да доведе до резултат без сделка.

"Нашият манифест даде да се разбере, че няма да удължаваме периода за изпълнение и новият законопроект за споразумение за оттегляне законно ще забрани правителството да се съгласява с всяко удължаване."

Камарата на общините се събира във вторник, за да избере председател и депутатите да започнат да полагат клетва. Откриването на парламента ще се проведе в четвъртък. Тогава кралица Елизабет II ще прочете законодателната програма на правителството. Законопроектът за оттегляне трябва да бъде внесен пред депутатите в петък.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати