Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Борис Джонсън ще се изправи пред вот на доверие от Консервативната партия

Свят

Борис Джонсън ще се изправи пред вот на доверие от Консервативната партия

Борис Джонсън ще се изправи пред вот на доверие от Консервативната партия - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън ще се изправи пред вот на доверие от съпартийците си тази вечер, съобщи Ройтерс.

Председателят на влиятелната група "Комитет 1922" на торите Греъм Брейди потвърди, че е бил нахвърлен прагът от 15% от депутатите тори, които искат вот на доверие към лидера на Консервативната партия. "Комитет 1922", който обединява консервативните депутати, които не заемат постове в правителството. 

"В съответствие с правилата ще се проведе гласуване от 18 до 20 часа днес, понеделник, 6 юни - подробностите ще бъдат уточнени", коментира Греъм Брейди.

За да бъде поискан вот на доверие към Джонсън, е необходимо поне 54 от консерваторите да поискат Брейди да инициира това. През уикенда британският вестник "Сънди таймс" съобщи, че за оставката на Джонсън вече са се обявили 67 депутати.

Борис Джонсън, който стана премиер през 2019 г., не успя да преодолее натиска поради уронващата престижа му информация за партита, провеждани в офиса и резиденцията му на "Даунинг стрийт", когато Великобритания се намираше в строг локдаун заради ковид пандемията и подобни събирания бяха забранени.

За да бъде отстранен, "за" трябва да гласуват 180 депутати консерватори, което според някои трудно може да се постигне.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема