Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Борис Джонсън ще се върне на работа на 27 април

Свят

Борис Джонсън ще се върне на работа на 27 април

Снимка:

На 5 април Джонсън беше хоспитализиран с коронавирус

Британският премиер Борис Джонсън, който се възстановява от коронавирус, ще се върне към задълженията си на 27 април. Това съобщи официален представител на министър-председателя. Телевизия Sky News съобщи, позовавайки се на източник на Даунинг Стрийт, че Джонсън е „готов незабавно да започне работа“ и „да се върне към обичайния си график“. Преди няколко дни за завръщането на Джонсън на работа на 27 април съобщи и The Daily Telegraph.

Според представител на Даунинг стрийт, премиерът се срещнал в петък със своите съветници. „Джонсън получи най-новата информация по отношение на напредъка, който Великобритания постигна в борбата с коронавируса,“ съобщава Sky News. Източникът на канала казал, че Джонсън е имал ежедневни видеоконферентни разговори с министъра на външните работи Доминик Рааб, който временно го замества.

На 5 април Джонсън беше хоспитализиран с коронавирус. В болницата шефът на британското правителство прекара седмица, включително няколко дни в отделението за интензивно лечение. След изписването си, премиерът се възстановява в крайградската резиденция на Checkers близо до Лондон.

Според Министерството на здравеопазването на Обединеното кралство, броят на пациентите с коронавирус, починали в страната, надхвърли 20 000, броят на заразените приближава 150 000.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още