Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Борисов ще участва в 25-ата конференция по изменение на климата в Мадрид

Свят

Борисов ще участва в 25-ата конференция по изменение на климата в Мадрид

Снимка:

Европейският съюз е отговорен за едва 9% от парниковите емисии в света

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в 25-ата конференция по изменение на климата, която започва днес в Мадрид.

Очаква се страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата да постигнат напредък по редица въпроси, свързани с финансирането на дейности в борбата с изменение на климата в развиващите се държави, с пазарни механизми за сътрудничество, както и докладване на поетите ангажименти заради климатичните промени.

Държавните и правителствени ръководители на страните по Конвенцията ще изложат позициите си, с които да се даде напредък на преговорите за финализиране на правилата за прилагане на новия пазарен механизъм по чл. 6 от Парижкото споразумение. В него се залага възможността за използването на доброволни механизми за намаляване на емисиите, предназначени за развиващите се държави.

На Конференцията министър-председателят Бойко Борисов ще представи позициите на България по важни въпроси и приоритетни теми, свързани с изпълнението и отчитането на целите на Споразумението от Париж.

Европейският съюз е отговорен за едва 9% от парниковите емисии в света, затова страната ни застъпва становището, че ЕС не може да се справи самостоятелно с проблема без поне толкова активно участие и на другите големи емитери (Китай, Индия и САЩ). В същото време Европа, благодарение на опита и силно развитите си технологии, играе водеща роля в борбата с климатичните промени.

В рамките на форума ще се проведе среща на държавните и правителствените ръководители на ЕС.  


Коментари (1)

Сам Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в 25-ата конференция по изменение на климата. От кога бандитите- мутри разбират от това. Този човек( да не кажа друга дума) знае ли какво означава " климат"?
02.12.2019 07:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още