Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Борисов: Трябва да покажем, че на Балканите сме пораснали

Свят

Борисов: Трябва да покажем, че на Балканите сме пораснали

Борисов: Трябва да покажем, че на Балканите сме пораснали - Tribune.bg

„Трябва да покажем, че на Балканите сме пораснали. Бъдещето на страните от Западните Балкани минава през европейската им интеграция“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с премиера на Хърватия Андрей Пленкович и с президента на Косово Хашим Тачи. Тримата разговаряха след провеждането на панела, посветен на диалога за дипломацията на Западните Балкани в рамките на годишната среща на Световния икономически форум в Давос.

Министър-председателят Борисов акцентира върху ценностите, които обединяват както държавите членки на ЕС, така и страните, които се стремят към присъединяване в европейското семейство. Във фокуса на разговора между Борисов, Пленкович и Тачи бе също значението и ролята на НАТО за сигурността в региона.

Премиерът Борисов приветства решението на Хърватското председателство на Съвета на ЕС да продължи да поставя високо в дневния ред на Европа европейската перспектива на Западните Балкани и планираната през май Среща на върха ЕС-Западни Балкани в Загреб.


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още
Актуална тема