Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. След 40 дни блокаж в Индия – настана бой за алкохол пред магазините в страната

Свят

След 40 дни блокаж в Индия – настана бой за алкохол пред магазините в страната

Снимка:

В някои градове полицията използва усилено палки, за да контролира тълпите

След като правителството облекчи мерките в Индия днес, в много градове настана хаос и напрежение. Хората се надпреварваха да купуват алкохол за първи път от 40 дни. Това принуди полицията да използва палки, за да отблъсне жадните за „огнена вода“ индийци, които се струпват пред магазините, съобщи БГНЕС.

Правителството блокира почти цялата дейност на страната в края на март. Мерките ограничиха броя на заразените до 42 500 с около 1400 смъртни случаи. Това обаче доведе и до огромни проблеми, тъй като милиони работници останаха без работа  в огромния неформален сектор в Индия.

Като добавим някои облекчения за индустрията и селското стопанство миналия месец, от днес офисите и някои магазини могат да работят с една трета капацитет.

Длъжностните лица бяха направили старателно знаци с тебешир за купувачите на алкохолни напитки, но усилията за социално дистанциране се оказаха напразни пред жаждата за алкохолни напитки.

"Ние бяхме в изолация повече от месец. Алкохолът ще ни даде енергия да поддържаме социално дистанциране по време на пандемията", заяви 55-годишният Асит Банерджи пред AФП, докато се редеше на опашка в Колката, където - както в Делхи и на други места - полицията използва усилено палки, за да контролира тълпите.

На други места като Газиабад в щата Утар Прадеш, органите на реда предприеха по-цивилизовани мерки, като затвориха магазините скоро след като те бяха отворени, тъй като около тях се бяха извили дълги опашки от мъже с маски на лицата.

"Един от магазините беше отворен сутринта, но сблъсъците избухнаха, тъй като се събра много тълпа", заяви полицай в Газиабад пред AФП.

Въпреки това, стотици хора продължиха да се въртят из съседни улици и алеи с надеждата, че магазините ще бъдат отворени отново.

"Не е като да имам какво да правя у дома", заяви 30-годишният Дийпак Кумар за АФП, докато търпеливо чакаше от другата страна на улицата в столицата Ню Делхи.

Сред мераклиите все пак имаше и късметлии, като 25-годишния Сагар, който успя да си купи малко вино в магазин в Ню Делхи в 7.30 часа сутринта.

"Сутринта имаше около 20-25 души, а магазинът беше отворен за около два часа. Хората бяха пускани по петима," каза той.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още