Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Брекзит, разширяването и бюджетът – във фокуса на срещата на върха на ЕС

Свят

Брекзит, разширяването и бюджетът – във фокуса на срещата на върха на ЕС

Брекзит, разширяването и бюджетът – във фокуса на срещата на върха на ЕС - Tribune.bg
Снимка:

Операцията в Сирия и климатичните промени са сред другите теми на Европейския съвет

Европейските лидери се събират в Брюксел, за да обсъдят важни и тежки теми, които ще очертаят бъдещето на ЕС. Брекзит, европейската перспектива пред Северна Македония и Албания, бюджетът са във фокуса на срещата на върха. Премиерът Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет на 18 и 17 октомври.

Премиерът Борисов ще участва в заседанието на Европейския съвет

И през нощта представители на Брюксел и Лондон продължиха преговорите за Брекзит. А тази сутрин отново ще седнат на масата на преговорите, преди да запознаят европейските лидери с постигнатите договорки. Според европейски източник сделката е почти готова и остава да се доуточнят някои подробности.

Бъдещето на Северна Македония и Албания също ще бъде обсъдено на Европейския съвет. Двете балкански страни очакват дата за започване на преговори за присъединяване към Блока. Франция обаче блокира разширяването. Очаква се европейските лидери да се опитат да убедят френския президент да промени мнението си.

 Операцията на Турция в Сирия и страховете от евентуална нова мигрантска вълна няма да останат извън фокуса на срещата. Европейските лидери са за мирно решаване на конфликта в Сирия и се очаква да призоват Анкара да прекрати военните действия.

Дългосрочният бюджет на Европейския съюз, както и приоритетите за следващите 5 години, борбата с изменението на климата също ще бъдат сред обсъжданите теми.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети