Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Британската кралица Елизабет II празнува рожден ден

Свят

Британската кралица Елизабет II празнува рожден ден

Снимка:

От Двореца обявиха, че всичко ще бъде в тесен семеен кръг

Най-дълго управлявалият британски монарх навършва 94 години на фона на епидемията от COVID-19, която засегна тежко Великобритания.

Кралица Елизабет II посреща празника за рождения си ден със съпруга си, херцога на Единбург, в замъка Уиндзор в Беркшир, с намалено домакинство. Мерките се предприемат за тяхната защита по време на пандемията от коронавирус.

Подобно на останалата част от нацията, и членовете на кралското семейство стоят далеч един от друг, докато спазват правилата за социално дистанциране, поради което те изпратиха онлайн пожелания за рождения ден на кралицата.

Самата кралица направи две обръщения към нацията, за да повдигне духа на поданиците си в тежките времена, които няма да ги сломят.

В знак на съпричастност Елизабет II ще прекара днешния празничен ден само с близките си, тъй като обичайните шумни прояви биха били неуместни.

Кралското семейство също бе засегнато от заболяването, тъй като наследникът на трона, 71-годишният принц Чарлс, също се разболя от коронавирусната инфекция, но бе сред леките случаи.

98-годишният принц Филип, който постепенно се оттегли от задълженията си, преди дни направи рядко изявление, в което благодари на служителите "на първа линия", които се борят с коронавируса.

Монархът на Великобритания по традиция официално отбелязва празника си през юни - пищно и с парад. През април тя празнува в тесен семеен кръг в Лондон, като датата е отбелязвана с топовни салюти, които тази година са отменени.

От Двореца вече обявиха, че дори няма да бъдат публикувани съобщения в медиите, както обичайно преминават честванията. Всичко ще бъде в тесен семеен кръг.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още