Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Британски журналист е ранен от руска диверсионна група в Украйна

Свят

Британски журналист е ранен от руска диверсионна група в Украйна

Британски журналист е ранен от руска диверсионна група в Украйна - Tribune.bg

Стюарт Рамзи е бил улучен в гърба

Британски телевизионен екип е бил нападнат в началото на седмицата близо до Киев и един от журналистите е бил прострелян, съобщи работодателят на екипа, британската телевизия „Скай нюз“, цитирана от БТА.

Руска диверсионна група се счита за отговорна за нападението.

Автомобилът на журналистическия екип бил обстрелван в понеделник, докато се придвижвал към украинската столица. Новината беше съобщена едва снощи, след като екипът благополучно се прибрал в Обединеното кралство и заснетите кадри бяха излъчени.

Журналистът Стюарт Рамзи е бил улучен в долната част на гърба. Телевизионен оператор е бил улучен два пъти докато бягал от колата, но бронежилетката го предпазила. Петимата членове на екипа, включително раненият, успели да избягат от превозното средство, като през цялото време викали, че са журналисти. Британците се добрали до близка фабрика, където ги пуснали да влязат. След това чуждите журналисти били евакуирани от украинската полиция.

В Туитър британският премиер Борис Джонсън приветства смелостта на журналистите, които рискуват живота си, за да гарантират, че истината ще бъде казана. Свободната преса няма да се остави да бъде сплашена от варварски и безразборни актове на насилие, добави Джонсън.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати