Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Британският премиер Борис Джонсън е приет в интензивно отделение

Свят

Британският премиер Борис Джонсън е приет в интензивно отделение

Снимка:

Британският премиер Борис Джонсън е приет в интензивно отделение, предава BBC. Министър-председателят даде положителна проба за коронавирус в края на март, но преди ден симптомите му се влошиха.

Тази вечер в 19 часа местно време (21 часа българско), след като изпитал затруднения да диша, премиерът е преместен в интензивното. Все още е в съзнание, но до леглото му вече има респиратор и ако се влоши, ще бъде интубиран.

„Този следобед състоянието на премиера се е влошило и по съвет на медицинския му екип е бил преместен в интензивното отделение на болницата. Премиерът получава отлични грижи, благодарение на перфектните медици, тяхната усърдна работа и решимост“, се казва още в изявлението на кабинета му.

От Даунинг Стрийт 10 съобщават, че по искане на Джонсън временно функциите му ще бъдат изпълнявани от външния министър Доминик Рааб. Въпреки че няма проблем да ръководи оперативно кабинета, британската конституция не предвижда той да поеме ролята на премиер. Това решение може да бъде взето единствено от кралицата.

Рааб не е говорил с Джонсън от събота

Бременната годеница на 55-годишния премиер съобщи през уикенда, че също е имала симптоми и е прекарала 7 дни на легло.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още