Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Британският здравен министър: Не сме достигнали пика, мерките остават

Свят

Британският здравен министър: Не сме достигнали пика, мерките остават

Снимка:

Само в петък във Великобритания бяха регистрирани 980 нови смъртни случая.

Великобритания все още не е достигнала пика на COVID-19, за да се мисли за облекчаване на мерките. Това заяви министърът на здравеопазването Мат Ханкок, цитиран от Ройтерс.

Само в петък в страната бяха регистрирани 980 нови смъртни случая.

В страната бе въведено ограничение за излизане преди три седмици, но вече има натиск към правителството да обяви докога ще продължи това блокиране.

Здравният министър Ханкок коментира, че въпреки че броят на приетите в болници е започнал да се изравнява, няма достатъчно доказателства, че най-лошото е минало. Той посочи, че има и учени, които са на мнение, че пикът във Великобритания може да е след седмици.

Първоначално страната не предприе мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, като разчиташе на стадния принцип за имунитета. Появиха се обаче прогнози, че това може да доведе до смъртта на четвърт милион хора в страната.

Самият премиер Борис Джонсън също се оказа заразен с COVID-19 и прекара три нощи в интензивно отделение на лондонска болница. По последни данни той вече се възстановява и дори прави кратки разходки.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още