Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Буяр Османи е кандидатът на ДСИ за президент на РС Македония

Свят

Буяр Османи е кандидатът на ДСИ за президент на РС Македония

Буяр Османи е кандидатът на ДСИ за президент на РС Македония - Tribune.bg
Снимка:

Настоящият македонски външен министър Буяр Османи ще бъде кандидат за президент на Северна Македония.

Лидерът на "Демократичния съюз за интеграция" (ДСИ) Али Ахмети обяви официално кандидатурата във видео обръщение от партийната централа в Мала Речица, предаде БГНЕС.

Ахмети призова македонските граждани "да се обединят за най-важния референдум в момента": "НЕ на Русия, ДА на Европа" и да изберат проевропейски президент и вицепрезидент.

Според Али Ахмети отварянето на конституцията ще даде възможност за реализиране на Договора за добросъседство и продължаване на европейската интеграция. ДСИ няма да участва в кабинет, който отказва да приеме конституционните промени.

"Решаващо значение в тази битка имат изборите, които ни предстоят - парламентарни и президентски. Затова ви помолим да останете заедно, да се наредите с нас за реализирането на исканията ни от (от 2016 и 2020 г.) за конституционни промени и избор на президент и вицепрезидент на държавата в парламента, вписване на българите и други общности в конституцията и да кажем категорично НЕ на Русия, и ДА на Европа. Пред вас давам твърда клетва, че няма да бъдем част от правителство, което няма да промени конституцията и ще отидем в опозиция, за да се борим и победим екзистенциалните заплахи за нашата страна", каза лидерът на партията.

Първият тур на президентските избори ще се проведе на 24 април, а вторият на 8 май. Заедно с втория тур ще се проведат и парламентарни избори.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати