Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Черна статистика в САЩ: 1199 починаха от COVID-19 за денонощие

Свят

Черна статистика в САЩ: 1199 починаха от COVID-19 за денонощие

Снимка:

Вашингтон изкупи световните запаси от „Ремдезивир”

1199 смъртни случая от COVID-19 за регистрирани в САЩ само за денонощие. Починалите от пандемията в страната вече са 127 322.

САЩ регистрираха 42 528 нови случая на коронавирус през последните 24 часа.

Ясно е, че в момента не контролираме напълно пандемията“, заяви пред Конгреса експертът по инфекциозни болести Антъни Фаучи, който предупреди, че при липса на адекватни мерки новозаразените дневно могат да стигнат и над 100 000 души.

Междувременно стана ясно, че САЩ са изкупили почти цялото количество от „Ремдезивир” за следващите три месеца в света. Никоя друга държава няма да може да закупи лекарството, което може да помогне за лечение от COVID-19, поне през следващите три месеца, пише в. „Гардиън”.

Експертите са обезпокоени от едностранните действия на САЩ, администрацията на Тръмп вече показа, че е готова да пренебрегне всички други страни, за да осигури медицинските доставки, от които се нуждаят САЩ.

Ремдезивир” е първото лекарство, одобрено от лицензиращите власти в САЩ за лечение на коронавирус. То се произвежда фармацевтичната фирма „Gilead” и е доказано, че помага на хората да се възстановят по-бързо от болестта.

Лекарството, което е изобретено за лечение на Ебола е патентовано от „Gilead”, което означава, че никоя друга компания в развитите страни не може да го произвежда. Цената на курс за лечение е около 3200 долара.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още