Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Четири държави въведоха карантина за българи

Свят

Четири държави въведоха карантина за българи

Снимка:

Австрийското правителство включи България в списъка си на страните с най-висока степен на опасност от заразяване с коронавирус

Норвегия, Финландия, Австрия и Литва са 4-те страни, които въведоха карантина за български граждани, предаде БГНЕС.

Сънародниците ни, влизащи на територията на Норвегия, се поставят под домашна карантина за 10 дни. До 11 август Финландия удължи граничните ограничения за България.

Австрийското правителство включи България, Румъния и Молдова в списъка си на страните с най-висока степен на опасност от заразяване с коронавирус. Още от 9 юли всички български граждани подлежат на задължителна 14-дневна карантина при влизане на територията на Австрия, а правителството на страната пък апелира австрийските граждани да не пътуват към България, заради риска от заразяване. Карантината не важи за тези, които представят медицински сертификат за отрицателна COVID-19 проба, не по-стар от 4 дена от датата на пътуването. Преди дни и властите в Литва препоръчаха 14-дневна карантина спрямо пристигащите от България български и чуждестранни граждани.

От началото на месеца дневния брой на болните надхвърля 100, като рекордния брой болни у нас бе 330. Според официалната статистика към вчерашна дата потвърдените случаи на коронавирус в България са 7252, от които активните са 3665. Хоспитализираните пациенти са 535, от които в интензивно отделение се намират 33 лица. Общият брой на излекуваните е 3319. Починалите, при които е установена коронавирусна инфекция са 268.

От 15.07.2020 г. на българо-гръцката граница влизането в Гърция ще се осъществява единствено с негативен PCR тест, направен 72 часа преди пътуването, съобщиха от Външно министерство. От южната ни съседка, която традиционно приема хиляди нашенци през сезона, увериха, че разрешителните ще бъдат проверявани внимателно. Ако бъде установено, че сред тях има фалшифицирани документи, ще бъдат задействани предвидените в закона санкции.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още