Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Четвърти човек в света бе излекуван от ХИВ

Свят

Четвърти човек в света бе излекуван от ХИВ

Четвърти човек в света бе излекуван от ХИВ - Tribune.bg
Снимка:

Четвърти човек в света бе излекуван от ХИВ. Заради опасната процедура по лечението на вируса, обаче, няма много желаещи да се лекуват, предава БГНЕС като цитира АФП.

Изследователи на СПИН обявиха, че 66-годишният заразен мъж, наречен с кодово име „Градът на надеждата“ на името на калифорнийския център, където е бил лекуван, вече е в ремисия. Той е живял 31 години с вируса и не е очаквал да бъде излекуван. Новината идва в навечерието на Международната конференция за СПИН, която започва в Монреал, Канада в петък.

Това е вторият човек в света, обявен за излекуван тази година, след като учените обявиха през февруари, че американка, наречена „Пациентът от Ню Йорк”, също е в ремисия.

Мъжът, обявен за излекуван днес, подобно на пациентите в Берлин и Лондон преди него, е с трайна ремисия след трансплантация на костен мозък за лечение на рак.

Съобщава се за още един мъж - от Дюселдорф, който е преминал по същата процедура и е в ремисия, но в момента текат изследвания. Иначе, той ще е петият пациент в света, излекуван от ХИВ.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати