Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. CNN: Донорите на Демократическата партия спряха доларите за Байдън

Свят

CNN: Донорите на Демократическата партия спряха доларите за Байдън

CNN: Донорите на Демократическата партия спряха доларите за Байдън - Tribune.bg
Снимка:

Финансовите донори на Демократическата партия са дълбоко загрижени за жизнеспособността на Джо Байдън относно кампанията за втори мандат в Белия дом, което е довело до спирането на преводи към сметката на партията, твърдят вътрешни източници на демократите, цитирани от CNN.

"Всичко е замразено, защото никой не знае какво ще се случи. Всички са в режим на изчакване ", твърди един от стратезите на демократите пред медията, отбелязвайки, че донорите са съсредоточени изцяло върху публичните изяви на Байдън.

Коментарите на бившия председател на Камарата на представителите Нанси Пелоси също породиха съмнения и рикошираха сред донорите. "Президентът сам трябва да реши дали ще продължи в кампанията. Всички ние го насърчаваме да вземе решение, защото времето изтича", изтъкна Пелоси в интервю пред MSNBC.
Дори холивудската звезда Джордж Клуни, който беше сред най-големите поддръжници и дарители на Байдън, предприе забележителната стъпка да го призове публично да се откаже от президентската надпревара.

"Големите дарения се забавиха забележително след дебата", заяви пред CNN служител на Демократическата партия, който допълни, че даренията в малки суми продължават да се увеличават, но кампанията е твърде мащабна, за да се издържа само от малки дарения.

Самият Байдън се опита да успокои дарителите, като заяви, че остава в надпреварата и все още е най-добрият кандидат да победи републиканския си съперник Тръмп.

Постъпващите пари "пресъхват", заяви пред CNN друг източник, близък до усилията за набиране на средства, описвайки дарителите като много, много разочаровани и много, много притеснени.

Това вече пролича по време на кампаниите за набиране на средства, проведени след дебата с Тръмп. Събрани бяха 3,7 млн. долара - по-малко от половината сума, събрана на предизборната среща с бившия губернатор на Вирджиния Тери МакАулиф седмица преди дебата.

Междувременно, организаторите на едно от събитията за набиране на средства в Чикаго, планирано за средата на август, са решили да не го провеждат съобщи за CNN източник, запознат с дискусиите.

Непосредствено след представянето на Байдън в дебатите организаторите са преустановили разговорите за планиране на събитието, докато отзвукът утихне, а тази седмица домакините са решили да отменят събитието, позовавайки се на несъгласие относно начина на действие предвид продължаващата ерозия в подкрепата за Байдън.

Събитието, замислено като обяд за няколко десетки богати жители на Ветровития град, се очакваше да събере силна подкрепа сред лоялните и добре обезпечени местни представители на партията.

Макар че самият обяд се очакваше да донесе по-малко от 1 млн. долара, настроението на участниците – много от които са дали милиони за кампанията на Байдън през 2020 г. и свързаните с нея структури, служи като загрявка за не толкова активните представители на донорската класа.

Близо две седмици след дебата някои дарители на Демократическата партия продължават да предупреждават публично, че партията им може да загуби Белия дом през ноември, ако Байдън остане кандидат. Според вътрешен източник, екипът на Байдън в момента планира да организира събирания за набиране на средства в Остин, Денвър и две в Калифорния – в Лагуна Бийч и в Северна Калифорния до края на месеца. Дарители от други части на страната са заявили пред CNN, че техните събития са отложени, докато съдбата на Байдън не стане по-ясна.


 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Джо Байдън, САЩ
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати