Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. CNN: Военни бази на САЩ в Европа, сред които и в България, са в повишена готовност заради възможен тероризъм

Свят

CNN: Военни бази на САЩ в Европа, сред които и в България, са в повишена готовност заради възможен тероризъм

CNN: Военни бази на САЩ в Европа, сред които и в България, са в повишена готовност заради възможен тероризъм - Tribune.bg
Снимка:

Няколко американски военни бази в Европа повишиха нивото си на тревога до невиждано от „най-малко 10 години“ поради нарастващи опасения за потенциални терористични атаки срещу военен персонал или съоръжения, пише Гардиън. 

Нивото на защита е било повишено до второто най-високо поради опасения, че терористична атака може да бъде насочена срещу американски военен персонал или съоръжения, съобщи CNN. Изданието съобщава, че през уикенда военни бази на САЩ в Европа са били приведени в състояние на повишена готовност, като служителите са призовани да бъдат бдителни. В неделя в щаба на Европейското командване на САЩ в Щутгарт армейският гарнизон издаде предупреждение за цялата общност, че нивото на заплаха е повишено до състояние „Чарли“ до второ нареждане.

Гарнизонът на американската армия в Щутгарт, Германия – където е седалището на Европейското командване на САЩ (USEUCOM) – е една от базите с повишено ниво на тревога. Подобни сигнали са изпратени и до други бази в Германия, включително военновъздушната база Рейнланд-Пфалц и Рамщайн на САЩ, според независимото военно издание Stars and Stripes.

Базите в Италия, Румъния и България също са получили сигнала, съобщава изданието.

Повишените нива на заплаха идват, след като европейските власти предупредиха за потенциална терористична заплаха преди Олимпийските игри в Париж, които започват на 26 юли. Франция повиши националната си система за сигурност до най-високо ниво през март, според посолството на САЩ във Франция.

„Атаките могат да се случат с малко или никакво предупреждение, насочени към туристически места, големи спортни и културни събития и други обществени зони, които привличат голям брой цивилни“, казаха от посолството.

Германското правителство също разположи допълнителни 580 международни полицаи заедно с местните си служители, за да помогнат за сигурността преди началото на футболния турнир Евро 2024.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати