Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. COVID-19 смазва Индия – близо 400 000 нови инфекции

Свят

COVID-19 смазва Индия – близо 400 000 нови инфекции

Снимка:

Индия се бори да овладее едно от най-тежките огнища на коронавирус в света с близо 400 000 нови инфекции, съобщени в неделя, докато международна помощ пристига в южноазиатската държава, за да помогне за прекратяване на кризата, пише БГНЕС.

В събота Индия разшири програмата си за ваксинация за всички възрастни, но много от нейните щати се борят с недостига въпреки замразяването на износа ваксини, произведени в страната. През уикенда бяха забелязани дълги опашки в центровете за ваксинация в градовете в цяла Индия, като хората отчаяно искаха да бъдат ваксинирани срещу болест, която смазва здравната система в страната и дори крематориуми и гробища.

"Ние сме тук рано сутринта, за да се ваксинираме ... Оставих тригодишното си дете вкъщи, за да се ваксинирам", казва Мега Шривастава, 35, в частен център за ваксинация в столицата Ню Делхи. "Това е необходимост сега. Виждаме толкова много хора, които дават положителни резултати."

Платформите в социалните медии бяха наводнени от отчаяни молби на хора, търсещи кислородни бутилки, лекарства и болнични легла, тъй като вълната от СOVID-19 причинява огромен недостиг.

Индия съобщи за повече от 392 000 нови случая и близо 3700 смъртни случая от COVID-19 в неделя.

Ужасното положение накара много държави, включително САЩ, Русия и Великобритания, да изпратят спешни доставки, включително кислородни генератори, маски за лице и ваксини.

В неделя помощ от Франция достигна до Индия, включително осем генератори за производство на кислород и 28 вентилатора, добавяйки се към 120-те вентилатора от Германия, които пристигнаха в събота.

Ню Делхи, една от най-тежко засегнатите части на страната, удължи блокирането си със седмица в събота.

Антъни Фаучи, експертът по пандемията в САЩ, заяви в коментари, публикувани в събота, че Индия трябва да влезе в заключване, за да спре тази вълна.

Правителството на премиера Нарендра Моди се противопостави на налагането на национално блокиране, но много щати наложиха сериозни ограничения.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още