Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Covid сертификатите стават задължителни за държавните служители в Хърватия

Свят

Covid сертификатите стават задължителни за държавните служители в Хърватия

Снимка:

Хърватия съобщи, че от 15 ноември използването на зелени сертификати става задължително за ползвателите и служителите в обществените и държавните институции.

Страната обяви днес пореден рекорд от 6 932 нови случая.

„За да се спре инфекцията е необходимо да се действа в три посоки: повече ваксинирани, ограничаване на събиранията и повече сигурност за дейности, които не могат да се ограничат“, заяви началникът на Генералния щаб Давор Божинович.

Поради тази причина ще бъдат въведени нови противоепидемични мерки, които от утре ще ограничат събиранията.

Ваксинация, преболедуване и негативен тест ще бъдат задължителни от средата на месеца за всички служители в държавните и обществените институции, както и за гражданите, които ще използват техните услуги и ще влизат в помещенията им.

Ако няма подобрение на ситуацията, от 4 януари ще се въведе ковид удостоверение, което ще се издава само на ваксинирани и оздравели от COVID-19, но не и на хора, които са се тествали.

С новото решение, което влиза в сила от утре, щабът ще ограничи допълнително събирането на хора на закрито и на открито.

От утре се забраняват всички публични събирания в затворени помещения на повече от 50 човека, с изключение на притежателите на ковид сертификат, но остава изискването за носене на маски и спазване на дистанция.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема