Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Дълговете на британското правителство са се увеличили с рекордните 162 милиарда долара за три месеца

Свят

Дълговете на британското правителство са се увеличили с рекордните 162 милиарда долара за три месеца

Снимка:

Публичният дълг на Великобритания възлиза на 1,98 трилиона, или 99,6% от БВП

Дълговете на британското правителство са се увеличили с рекордните 128 милиарда паунда - 162 милиарда долара, през първите три месеца на фискалната 2020/21, включително юни, по време на най-строгите мерки за ограничаване на движението поради Covid-19, съобщи днес Службата за национална статистика.

Само през юни 2020 г., с изключение на задлъжнялостта на държавните банки, държавата е заела 35,5 милиарда, което е пет пъти повече в сравнение с предходната година.

Британският министър на финансите Риши Сунак обяви миналата седмица нов пакет от мерки за още 30 милиарда, които отчасти са насочени към насърчаване на компаниите да наемат отново хора, при повече от 9 милиона уволнени работници.

Дългът на британския публичен сектор, с изключение на държавните банки, остана малко под прага от 100% от БВП. Сега публичният дълг на Великобритания възлиза на 1,98 трилиона, или 99,6% от БВП. Това е най-голямото ниво на дълга от 60-те години на миналия век според статистическото бюро.

"В средносрочен план ние трябва и ще върнем публичните си финанси на устойчиво ниво", каза днес финансовият министър Риши Сунак.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още