Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Дамите в кралския двор ще правят компания на кралица Елизабет II след загубата на любимия ѝ принц Филип

Свят

Дамите в кралския двор ще правят компания на кралица Елизабет II след загубата на любимия ѝ принц Филип

Снимка:

Кучетата на кралица Елизабет II са другата опора, която тя има в тези тъжни моменти

Дамите в кралския двор ще правят компания и ще оказват подкрепа на кралица Елизабет II след загубата на любимия й принц Филип. Кралският двор е организирал смени за дамите, за да не остава сама кралицата в нито един момент.

Снимката на кралица Елизабет II, седнала сама на погребението на съпруга си, обиколи света. Присъстващите на церемонията за сбогуване с херцога на Единбург трябваше да спазват безопасна дистанция с онези роднини, с които не живеят заедно. Ето защо кралицата, която от месеци живееше само със своя съпруг в замъка Уиндзор, трябваше да седне в параклиса на Сейнт Джордж далеч от роднините си, информира „Венити Феър“.

Елизабет II няма да прекарва дните на траур и мъка, които все още я очакват, изцяло сама. Нейните роднини са се погрижили за това тя винаги да бъде придружавана и подкрепяна през този труден период. За това британското кралско семейство е планирало списък на смените на компаньоните на кралицата, съобщава „Дейли Мирър“.

Освен принцеса Ан, дъщерята на кралицата, списъкът включва също така херцогинята на Корнуол Камила, херцогинята на Кеймбридж, Кейт, както и София, графинята на Уесекс, които ще се редуват да посещават кралицата в замъка Уиндзор и да я придружават да разхожда кучетата, спазвайки необходимата социална дистанция.

Правителството на Великобритания наскоро смекчи ограниченията за мобилност в страната, така че тези и други роднини на Елизабет II ще могат да пътуват от различните си резиденции до замъка Уиндзор, където кралицата ще остане изолирана, въпреки че вече е получила двете дози на ваксината.

Кучетата на кралица Елизабет II са другата опора, която тя има в тези тъжни моменти, предава БГНЕС. През последните години кралицата изгуби любимите си корги, неизменните й любимци. Подаряват й първото - Сюзън, когато навършва 18 години. Наскоро обаче тя си взе две нови кучета от тази порода, които правят изолацията в замъка Уиндзор по-поносима за нея.

„Кралицата е възхитена. Немислимо е Елизабет II да няма корги. Все едно Лондонската кула без врани. Те са с нея само няколко седмици, но се оказва, че са очарователни и са приели замъка за свой дом“, съобщи източник от двореца пред „Сън“ миналия март.

Разходката с тези две нови корги е точно едно от първите неща, които е направила след загубата на съпруга си кралица Елизабет II. Вчера фотографите, които все още са разположени в замъка Уиндзор, успяха да заснемат кралицата, напускаща резиденцията в кола с кучетата си.                                                                                                                                    


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още