Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Дания връща част от мерките срещу коронавирус

Свят

Дания връща част от мерките срещу коронавирус

Дания връща част от мерките срещу коронавирус - Tribune.bg
Снимка:

Комисията по епидемията на датския парламент одобри правителствено намерение да бъдат върнати някои от здравните мерки срещу разпространението на коронавируса, предаде ДПА.

Здравният министър Магнус Хойнике заяви, че намерението, което предвижда COVID-19 отново да бъде обявен за социално значимо заболяване, е получило подкрепата на широко мнозинство в парламента.

По думите му първоначално тя ще важи за период от един месец. Това дава правомощия на правителството да налага мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, без да е нужно да се обръща към парламента за разрешение.

За да бъде дадена зелена светлина за намерението на кабинета за връщането на някои от ковид мерките, е нужно само одобрението на парламентарната комисия.

Министърът на икономиката Симон Колеруп обяви в прессъобщение, че от петък при влизане в ресторант или дискотека отново ще трябва да бъде показван зелен сертификат. Изискването се отнася за възрастни и лица над 15 години.

Сертификатът ще се изисква и на места и събития с големи струпвания на хора като концерти, конференции, изложения и увеселителни паркове, но и при свижданията в болниците.

На 10 септември Дания отмени и последните от здравните мерки, които бяха останали да действат. Тогава тя заяви, че пандемията е под контрол. От средата на миналия месец обаче броят на новозаразените отново се повишава.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети