Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Държавният секретар на САЩ поздрави българите за 3-ти март

Свят

Държавният секретар на САЩ поздрави българите за 3-ти март

Държавният секретар на САЩ поздрави българите за 3-ти март - Tribune.bg
Снимка:

„От името на правителството на САЩ поздравявам всички българи по случай националния ви празник!“, това се казва в официално съобщение на Антъни Блинкен, държавен секретар на САЩ, разпространено от американското посолство в София.

„Като стабилни приятели, съюзници и партньори, САЩ и България споделят общ ангажимент към свободата, правата на човека, демократичните и отговорни институции, сигурността и пазарната икономика. Придържането към тези постигнати с големи усилия ценности не е лесно, но всички ние трябва да се стремим да го правим - за себе си и за бъдещите поколения. Очакваме с нетърпение да работим заедно, докато сте начело на инициативата „Три морета” тази година и докато се възстановяваме от глобалната пандемия, съживяваме икономиките си, укрепваме нашите институции, справяме се с общи регионални и глобални предизвикателства и доразвиваме стратегическото си партньорство“, казва Блинкен.

Той отправя своите пожелания за една мирна, здрава и просперираща година и очаква да България и САЩ да продължат приятелството и сътрудничеството си.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети