Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Дъщеря издаде майка си за това, че е участвала в щурма на Капитолия

Свят

Дъщеря издаде майка си за това, че е участвала в щурма на Капитолия

Дъщеря издаде майка си за това, че е участвала в щурма на Капитолия - Tribune.bg
Снимка:

След постъпката си Хелена събира 60 000 долара за своето образование

След щурма Капитолия миналата седмица, когато хиляди поддръжници на Доналд Тръмп нахлуха в Конгреса, за да осуетят заседанието, което трябваше да обяви новия президент на САЩ, ФБР обяви, че разчита на обикновените граждани да разпознаят част от хората, нарушили закона, и да ги докладват на властите.

Никой обаче не е предполагал, че дъщеря може да издаде майка си. Точно така обаче постъпва 18-годишната Хелена Дюк. Тя случайно забелязва майка си във видео от размириците във Вашингтон и го споделя в профила си в „Туитър“.

Хелена получава видеото от братовчед си и решава да му даде гласност в социалните мрежи, пише „Ню Йорк Таймс“.

Оказва се, че действията й никак не са случайни. Зад необичайното поведение на дъщерята се крият поллитически възгледи. Хелена посещава протестите за расова справедливост, а майка й, която е дългогодишен демократ, започва да подкрепя президента Доналд Тръмп все повече. Това изостря отношенията между двете през последните години.

На видеото, което Хелена разпространява, се вижда чернокожа жена, която е обградена от множество поддръжници на Тръмп във Вашингтон. Бяла жена посяга да я удари, чернокожата жена отвръща, а тълпата я напада вербално. Бялата жена от клипа е майката на Хелена Дюк.

Заедно с майка си Хелена разпознава във видеото леля си и чичо си.

Въпреки, че с предателството си Хелена рискува майка й да бъде подведена под съдебна отговорност, 18-годишното момиче смята, че това е най-правилното, което може да направи в тази ситуацията.

„Членовете на моето семейство трябва да бъдат държани отговорни за действията си“, казва момичето.

В Туитър Хелена дори напада майка си:

„Хей мамо, помниш ли когато ми каза, че не трябва да ходя на BLM протестите, защото има насилие... това ти ли си?“, а след това добавя още един пост: „това е либералната лесбийка, която бе изритвана от дома си множество пъти.“ Към публикацията включва и имената на чичо си и леля си.

На следващата вечер, след като видеото е обиколило социалните мрежи, майка й и леля й започат да й изпращат заплахи по телефона и да й се обаждат.

„Майка ми ми писа, че съм си пропилявала живота. Леля ми каза да забравя за колежа. По същество те ми обясниха, че съсипвам живота си по този начин“, разказва Хелена.

След като майката е уволнена от работа заради проявата си, се оказва, че Хелена няма да има пари за колеж. Тя планира да кандидатства в Университета в Сан Диего, за което обаче са й нужни средства.

Тя намира изход от тази ситуация благодарение на популярността, която набира в интернет. Публикацията й е споделена над 80 хиляди пъти и много хора, които също са пострадали от политическите възгледи на семействата си, пращат пари за следването на момичето.

Хелена прави кампания в gofundme.com за набиране на средства.

„Мечтая един ден да стана адвокат, но ми трябва помощ, за да стигна до там. Надявам се да отида в колеж и да вляза в Корпуса на мира. Искам да направя света по-добро място, за което ми трябва помощ“, обръща се тя с призив за помощ към хората.

Към момента в кампанията има събрани почти 59 000 долара. Над 800 души са дарили между 10 и 100 долара за Хелена Дюк, подкрепяйки я в това, което е направила.

В момента момичето живее при баща си. За да си вземе вещите, се връща в дома на майка си, придружена от полиция. 

До този момент майката и лелята на момичето не са коментирали случилото се.

Хелена признава, че в един момент е почувствала силна вина за публикацията си в Туитър, но братовчедите й са я подкрепили.

„Наистина не мисля, че съм направила нещо лошо. Те трябва да понесат отговорност“, смята тийнейджърката.                                                                                                                           


Коментари (1)

Уфф! Павлик Морозов ряпа да яде!
Дано не ги стигаме американските социалисти.
15.01.2021 15:52 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети