Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Давид Сасоли се самоизолира след контакти със заразен с COVID-19 служител

Свят

Давид Сасоли се самоизолира след контакти със заразен с COVID-19 служител

Давид Сасоли се самоизолира след контакти със заразен с COVID-19 служител - Tribune.bg
Снимка:

Чувствам се добре и нямам симптоми, съобщи председателят на Европейския парламент

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли се самоизолира след контакти със служител, носител на коронавируса. Сасоли обяви това в Туитър.

"Наскоро бях в контакт с мой служител, който е сположителен резултат от теста за коронавирус. Чувствам се добре и нямам симптоми, но в съответствие с правилата излизам в самоизолация за необходимия период, за да премина всички необходими тестове," написа той.

Планираната сесия на Европейския парламент приключва в Брюксел днес. Според белгийските санитарни стандарти задължителната самоизолация след контакт със заразен с коронавирус е седем дни. През това време е необходимо да се направят два теста за коронавирус и ако и двата са отрицателни, самоизолацията свършва след седем дни. Поради бързото влошаване на ситуацията белгийските власти затегнаха в сряда санитарните мерки. За явяване без маска на публично място в Белгия се налага глоба от 250 евро.

По-рано през октомври ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се самоизолираха, но не са инфектирани. В институциите на ЕС в Брюксел служителите се тестват за коронавирус два пъти седмично от септември.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати